(On)verantwoorde vakantielectuur

Martin Lukes: Who moved my Blackberry van Financial Times-columniste Lucy Kellaway is een van de grappigste boeken ooit over het wel en wee op de werkvloer. Veel straffer dan de schrijfsels van Corine Maier en consoorten. Een businessboek en toch ook weer niet. Over een rebranding en toch ook weer niet. Over succes en toch ook weer niet.

Wat is het dan wel? Een hilarisch stukje fictie over een jaar in het leven van een zelfverklaarde topmanager. Een egocentrische loser die de meest onzinnige managementtheorieën niet alleen op zijn werk maar ook in zijn privéleven toepast. Wat dat voor hem en zijn disfunctionele omgeving oplevert, moet u zelf afleiden uit ’s mans pijnlijk herkenbare e-mails aan de baas, collega’s, echtgenote en maîtresse.

Voor wie zijn werk moeilijk kan loslaten tijdens zijn verlof, is dit beslist verantwoorde vakantielectuur. En mocht u het zich afvragen, enige gelijkenissen met Who Moved My Cheese? zijn ver te zoeken. Maar dat had u ondertussen misschien al begrepen.

Advertenties

0 Responses to “(On)verantwoorde vakantielectuur”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Dit is de blog van de communicatiemadam. Een straffe freelancer uit Gent die kleine en grote bedrijven helpt om slimmer te communiceren. Met tijdelijke ondersteuning, advies, copywriting en training.

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van de nieuwste blogartikels van de communicatiemadam.

Doe mee met 13 andere volgers

Advertenties

%d bloggers liken dit: