Gelukkig Nieuwjaar! Een vurig pleidooi voor de echte wenskaart.

Ik geef het graag toe: ik ben soms ouderwets. En daar is op zich niets mis mee. Zolang het maar goed gemaakt is. Idem voor de eindejaarswensen. Blitse e-mails, online animaties, wedstrijden bij de vleet, … Allemaal goed en wel, maar doe mij maar een échte wenskaart. Lees even verder en u begrijpt meteen waarom.

3 misvattingen over échte wenskaarten:

  1. “Papieren kaarten zijn passé”.
    Nuffige kartonnetjes met kitscherige winterlandschappen wel. Een origineel idee in een knappe vormgeving niet. “Maar steeds meer bedrijven kiezen toch voor een digitale wenskaart?” Oké, maar hoe vaak gebeurt het niet dat u een kaart in e-mailformaat verwart met reclame? En print u die dan nog af om op uw bureau uit te stallen of thuis aan uw partner te tonen? Nee, u klikt meteen weer weg. Leuk, maar ’t was maar voor even. Geloof me: creativiteit blijft overeind, ook op papier.
  2. “Zoveel werk om al die kaarten te ondertekenen”.
    Als je op 100 kaarten een persoonlijke boodschap wilt achterlaten, ben je inderdaad eventjes zoet. Maar het loont! Wie doet tegenwoordig nog de moeite om in zijn pen te kruipen? Wanneer krijgt u nog es een kaartje van vrienden op vakantie? Precies. Niks persoonlijkers dan een handgeschreven wens met een stevige handtekening onder. U pakt er uw klanten beslist mee in.
  3. “Een eigen kaart laten ontwerpen is duur”.
    U hoeft geen groot bureau met een ronkende reputatie in te huren om uw wenskaart te ontwerpen. Wist u dat er straffe freelancers rondlopen die even knappe dingen op papier zetten voor veel minder geld? Het toeval wil dat de communicatiemadam al een tijdje met zo iemand samenwerkt. Nu ja, toeval. U wilt alleen het allerbeste, en ik ook.

Overtuigd? Wacht dan niet tot december om er werk van te maken. De drukkers gaan drukke tijden tegemoet. Hoe sneller uw ontwerp klaar ligt, hoe sneller u in uw plannen voor 2011 kunt duiken.

En mag ik u dan nu al een gelukkig Nieuwjaar wensen?

Advertenties

0 Responses to “Gelukkig Nieuwjaar! Een vurig pleidooi voor de echte wenskaart.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Dit is de blog van de communicatiemadam. Een straffe freelancer uit Gent die kleine en grote bedrijven helpt om slimmer te communiceren. Met tijdelijke ondersteuning, advies, copywriting en training.

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van de nieuwste blogartikels van de communicatiemadam.

Doe mee met 13 andere volgers

Advertenties

%d bloggers liken dit: